Baka i December

Baka i December

Lussekatter

VetebrödPosted by webmaster Wed, December 14, 2016 09:56:17

Världens godaste lussebullar – recept


Enkelt recept på klassiska lussebullar som du bakar utan kesella. Det blir saftiga lussekatter med en härlig smak av saffran. Här får du recept på världens godaste lussebullar!
• 36 st


200 g smör

2 kuvert saffran à 0,5 g

4 dl mjölk

2 dl vispgrädde

50 g jäst

2 dl vit sirap

1 krm salt

2 ägg

18–20 dl vetemjöl special


RECEPT: Lussebullar med mandel och apelsin


Pensling och garnering

1 ägg

1 dl russin


1. Smält smöret och tillsätt saffran, mjölk och grädde. Se till att vätskan blir fingervarm. Smula jästen i en bunke och häll vätskan över. Rör om så att jästen löser sig.

2. Tillsätt vit sirap, salt, ägg och hälften av mjölet. Rör ihop med en slev eller i en köksmaskin. Tillsätt sedan resten av mjölet tills degen blivit smidig och släppt kanterna. Täck med en kökshandduk och låt jäsa i 45 minuter. Sätt ugnen på 225°.

3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda i 5 minuter. Dela i 36 lika stora bitar, ca 70–80 g per bit. Rulla bitarna till längder, ca 2 cm i diameter, och snurra ändarna åt var sitt håll och lägg på en bakpappersklädd plåt. Täck med en kökshandduk och låt jäsa i 45 minuter.

4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och tryck russin i snurrornas mitt. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.